söndag 23 oktober 2011

Färgläggningskurs hos Scrap-Perra

Igår var stora dela av tvättstugescrapparna på kurs hos Scrap-Perra. Det var färgläggning av stämplar med distresser och Tombow pennor som stod på programmet.

Det viktigast vi fick lära oss var att man skulle använda flera nyanser av samma färg. Börja med den ljusaste, dra en tjock linje utefter kanten, jobba därefter in färgen med hjälp av vattenpensel. Låt torka innan man ger sig på en mittemellan färg och gör likadant, lite tunnare linje och dra inte in färgen lika långt. Avsluta med den mörka färgen. Om man vill göra lite highlights i tex hår, kan man dra linjer med den mörka färgen rakt över de ljusa partierna eller göra samma sak med en vit penna. Om man målar med distresser ska man blöta upp pappret först för att lättare kunna arbeta ut färgen.

Det är också av betydelse vilken stämpeldyna man använder samt vilket papper. Kursledaren tyckte att 200g akvarellpapper fungerade bäst. Stämpeldynan måste vara vattenfast för att inte blöda. Bilden nedan visar två likadana magnoliahuvuden som jag har målat ansiktsfärgen med en Tombow penna, hon till höger är från kursen med rätt papper och rätt dyna. Vi stämplade upp några magnolior med "versafine" och på okänt papper. När jag kom hem målade jag den till vänster med samma penna. Då kan man se att runt ögonbrynen, ögonen, kindprickarna och utefter konturen blir det mörkare för att stämpeldynan "blöder" på sämre papper. Detta blir lite mildare när det torkar, men syns fortfarande. jag provade också att stämpla med versafine på 240g papper och då blöder det inte (ansiktsbild med gloria).

Efteråt fanns tid för shopping och på hemvägen stannade vi på Mians design & scrapbooking i Enköping. Det var en mycket trevlig dag med gänget.







0 kommentarer: